marți, 12 ianuarie 2016

Vacanta in Algeria                La prima vedere Algeria nu pare o tara puternic brazdata de obiective turistice, insa nu este asa. In Algeria am intalnit unele dintre cele mai importante obiective turistice care m-au impresionat in adevarul sens al cuvantului. Obiectivele turistice din Algeria sunt bine conservate si cu siguranta se pot vizita toate, daca aveti timp. Eu am avut la dispozitie doar 5 zile pentru a vizita Algeria.
                 In urma cu 3 ani un prieten mi-a povestit despre vacanta lui impreuna cu familia in Algeria. Acesta mi-a povestit despre o tara foarte bine dezvoltata, cu multe zone turistice si cu plaje pline de turisti. Nu stiam nimic despre aceasta tara. Niciodata nu am calatoria pana in Africa si niciodata nu mi-am imaginat ca o voi face. Algeria este o tara situata la marginea de nord a Continentului African.
               Pentru a ajunge in Algeria am apelat la o agentie de turism deoarece nu am dispus de foarte multe resurse in acea perioada. Am platit in total 1100 euro pentru 5 zile, un pret destul de bun avand in vedere ca am fost cazat la un hotel de 4 stele si am avut mic dejunul inclus in pachet.
              Cand am ajuns in Algeria soarele batea foarte puternic. M-am echipat de acasa cu o palarie si am cumparat din Aeroportul International din Algiers un bidon mare cu apa. Impreuna cu grupul de turisti romani am fost cazati iar dupa o  scurta odihna am plecat la drum. Am vizitat in prima zi obiective turistice din capital Algerie. Dintre acestea le pot enemura pe cele care m-au impresionat foarte mult: Maqam Echahid si Basilica Catolica Notre Dame d’Afrique.
              Dupa ce am vizitat o serie de obiective turistice din capitala am pornit impreuna cu ghidul nostru catre cele mai importante zone turistice alte tarii. Am vizitat parcuri si cladiri impunatoare (Moscheea Ketchaoua, Tassili n'Ajjer, Jardin d'essai du Hamma) si cele mai mari orase de unde am cumparat suveniruri: Oran si Constantine.
           La sfarsitul excursiei in Algeria am ramas impresionat de peisajul unei tari foarte bogate atat in plan cultural cat si spiritual. Am observat ca locuitorii sunt foarte credinciosi si respectuosi iar aceasta experienta m-a marcat intr-un mod placut. Imi voi aduce aminte de aceasta aventura din Algeria si probabil ma voi intoarce curand pentru a vizita din nou acest pamant bogat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu